Фондацията

Фондация „Електронни спортове и игри във физическия свят“ е международна организация, която има за  цел както създаването, така и популяризацията на нови технологични спортни игри и играчки, подпомогнати от електроника не само за деца, но също така и за по-широк кръг от участници в игрите, които са подходящи за цялото семейство, за младежта изобщо и за всички които обичат да практикуват спорт и ценят динамичните отборни и ролеви игри сред здравословна и естествена природна среда !!! Игрите може да се играят във всеки парк, в гората, на планина, на плажа, в обезопасена градска среда, на детската площадка и др.

Основателят на Фондацията , Емил Миланов по професия е инж. физик (  applied physics ) , изобретател е с регистрирани изобретения и има реален опит в хардуерното проектиране на специализирана електроника за занимателни , спортни и образователни игри .

Три са основните елементи в нашите разработки на нови алтернативни спортове :

1. Нови специализирани сензори за спортни игри, комплектовани за монтаж към тялото на играча (примерно монтирани над игрова жилетка), също комплектовани за монтаж над специалните съоръжения за конкретна игра – игрово съоръжение, или преместваем обект в полето на игра  ( NEW SENSORS)


2. Електронно точно и обективно  отчитане на спортните резултати от игрите и електронно управление на сценария на игрите , т.е.задължително е наличие на „електронно съдийство“ като минимум в игрите ,но също така  е възможно и наличие в усъвършенствани системи за игра на компютърно повествование в играта (разказване на приказка) , управление и задаване на роля на играчите, сменяне и задаване на различни цели за постигане в игрите от конкретните играчи ( ELECTRONIC SCORING and COMPUTER LARP „Live Action Role Playing“ )

3.Управление на адекватни звукови и визуални ефекти в игрите – светодиоди, звукови системи,специални обезопасени пироефекти с електрозапалка, шлемове  за допълнена реалност ( EFFECTS )